Hösten är här

Nu är hösten här. Älgjakt, bär- och svampplockning är några sätt att "samla i ladorna" inför den kommande vintern. Ett annat sätt att förbereda sig inför vintern är att se över sitt elavtal.
 
Sverige planerar att avveckla kärnkraften och det kommer mest troligt att stängas en reaktor vid årsskiftet. Vilket kommer att leda till stigande elpriser om det genomförs. Om det rör sig om en långsiktig eller kortsiktig prisökning vet vi inte i dagsläget, vi kan endast spekulera. Med tanke på den ovisshet som råder kring detta rekommenderar vi våra kunder som har en Elmix att säkra upp FastEffekt och förlänga sina avtal. Detta medan priserna fortfarande är låga. Har du ingen Elmix så är det kanske läge att byta.

Måns Borgström, VD Storuman Energi AB

---

Vattenkraft för miljön

Vattenkraft är en förnybar energikälla med minimala CO2-utsläpp. Att Övre Forslands kraftstation som ägs av Helgelands Kraft anses vara världens vackraste kraftverk gör inte saken sämre. Vi har två alternativ för dig som vill köpa el som produceras av miljövänlig vattenkraft. Vattenkraftsgaranti eller Blå El. Läs mer på vår hemsida.

---

De vann en månads elförbrukning

28-30 juni arrangerades den årliga marknadshelgen Storumandagarna, med marknad, tivoli, dansgala och mycket mer. Vi från Storuman Energi var som vanligt med och pratade el med besökarna.

Många provade på att besöka andra platser med VR-glasögon och 15 personer vann dessutom en månadsförbrukning el.
En trevlig helg för oss.

---

Elskolan – Köpa el timme för timme

Har du ett fast elpris så betalar du  ett fastställt pris under hela din avtalsperiod. Har du ett rörligt elavtal så betalar du ett genomsnittspris för det dygn som du förbrukar din el oavsett vad elpriset var under de timme som du förbrukar din el.

Elpriset varierar under dygnets timmar och ibland är prisvariationerna stora. Det är inte ovanligt att det skiljer 50 öre mellan dag och natt. Så här finns det pengar att spara genom att styra sin elförbrukning till timmar med med lågt pris.

Dessutom hjälper du till att jämna ut Sveriges elförbrukning och reducerar behovet av att importera "smutsig" kolproducerad el från kontinenten. Läs mer om att köpa el timme för timme på vår hemsida.