Förberedelser inför vintern

Efter sommarens ovanligt höga elpriser har prisnivåerna närmat sig mer normala nivåer, även om de i många fall fortfarande är höga. Terminerna som styr priserna långt fram i tiden är däremot fortfarande lågt prissatta.

– Många av våra kunder som tecknat om sin Elmix har valt att göra det för en treårsperiod. Något som jag tror är väldigt klokt. Just nu finns det inget som pekar på att elpriserna ska bli lägre. Står du i begrepp att teckna om din Elmix så är det definitivt något som du ska överväga. Oavsett när ditt avtal löper ut är det gynnsamt att förlänga din Elmix med ett eller två år.

– Här uppe i norr har vintern gjort sitt intåg på många ställen. Det har lagt lite snö här och var och Ingemarbacken i Tärnaby är redan åkbar. Vi hoppas på en snörik vinter, något som är bra både för själen och för elpriserna under nästa sommar.
Nils-Gunnar From, VD Storuman Energi AB

---

Teckna om med ett klick

Vi har nu börjat att skicka ut SMS med något som vi kallar ”automat-omtecknande” till våra kunder när marknadsläget gör det gynnsamt att förlänga sin Elmix. Det är ett avtalsförslag som du enkelt kan bekräfta med ett klick i din telefon.
Som Nils-Gunnar påpekar här ovan så kan du förlänga din Elmix när som helst. Har du inte fått ett sms så är det bara att ringa 0951-103 35.

---

Använd din el smart

JUST NU ingår en smart SMS-tjänst när du tecknar en Elmix. Du får ett SMS som varnar dig för höga elpriser. Perfekt  för dig som vill vara snäll mot miljön genom att köpa el timme för timme.

Läs mer om att köpa el timme för timme ››

---

Elskolan – Elområden

Den 1 november år 2011 delades Sverige in i fyra elområden. Svenska Kraftnät driver det svenska stamnätet och ser till att det råder balans mellan tillgång och efterfrågan på el. Elområdena ska stimulera till att nya kraftverk byggs där det är underskott på el, och till att elnäten förstärks för att kunna föra över mer el inom Sverige.

Elpriserna kan periodvis variera, beroende på var i Sverige du använder din el. Elpriset blir generellt lägre i norr, där det är överskott på el och högre i söder, där det är underskott på el. Elpriset styrs av tillgång och efterfrågan på el samt elnätens förmåga att transportera el inom Sverige. Källa elomraden.se.

Eftersom nätavgifterna stigit de senaste åren är det nu extra viktigt att ha ett smart elavtal som ger dig rätt pris.

Se aktuellt elpris i ditt elområde ››