Vintern kommer

Nu har både vintertemperaturer och snön kommit till oss i Storuman. Vi vet inte hur kall vintern kommer att bli, men det förutspås höga elpriser.

Det är fortfarande fördelaktigt att teckna en Elmix och säkra upp med FastEffekt inför vintern. Den torra sommaren gjorde att priserna inte sjönk som de brukar göra. Spotpriset låg kvar på vinternivå under hela sommaren och steg dessutom under första delen av hösten. Nu har det regnat en del och nivåerna i vattenmagasinen har höjts. Tack vare detta har spotpriset sjunkit något, men ligger fortfarande 10-15 öre över förra årets priser.

Därför kan det vara klokt att teckna en Elmix nu eller förlänga den du redan har. Väljer du också att köpa el timme för timme tar du kontrollen över ditt elpris.
 
Nils-Gunnar From, VD Storuman Energi AB
Läs mer om timdebitering här ››

---

Få ett sms när elpriset stiger

JUST NU ingår vår smarta SMS-tjänst när du tecknar en Elmix. Du får ett SMS som varnar dig för höga elpriser. Perfekt  för dig som vill ta kontroll över elräkningen genom att köpa el timme för timme.

Den första oktober varierade priset mellan 55 och 107 öre + moms. Med en förvarning via sms är det lättare att välja när diskmaskinen och tvättmaskinen ska startas.

---

Solen skiner på alla

OS-guldmedaljören i skidskytte Björn Ferry och flerfaldige världsmästaren i armbrytning Heidi Andersson har under sommaren byggt sin egen solcellsanläggning. Inte på sitt tak utan i en sluttning ner mot Umeälven. Så nu producerar de egen el.

Med vår SOLKALKYLATOR kan du göra en första koll och se vad en solenergianläggning kan göra för din el-ekonomi. Läs mer här ››

---