En kall och snörik vinter pressade upp elpriserna

Iskylan som härskade i Sverige i slutet av februari och början av mars höjde elpriset rejält i alla prisområdena. Under några dagar hade vi ordentliga pristoppar med priser över två kronor kilowatten. Den första mars var priset uppe i 2,57 kronor per kilowatt i alla prisområden, jämfört med 48 öre en vecka tidigare. Med skatter och moms på det blev elpriset rekordhögt.

22 eller 52 öre per kilowatt?

Jag kan bara gratulera de av våra kunder som har en Elmix med en del av förbrukningen säkrad med FastEffekt till ett fast pris. Den bästa Elmixen i elområde 3 hamnade på 22 öre/kWh jämfört med 52 öre som snittpriset blev för de som hade ett helt rörligt pris.
– Har du ett annat elavtal än en Elmix så tycker jag att du ska teckna en Elmix nu, inför nästa vinter!

Nils-Gunnar From, VD Storuman Energi AB
Läs mer om timdebitering här ››

---

Vi önskar alla en glad påsk

Här hos oss är det fortfarande full vinter med massor av snö. Skidåkning, snölek och skoterutflykter står nog på programmet för de flesta.
Vi önskar alla en glad och trevlig påsk, oavsett hur snöläget är hos dig.

---

Vill du jobba hos oss?

Just nu har vi två tjänster ute, en ekonom och en driven medarbetare till vår kundtjänst. Vill du arbeta i en del av Sverige med riktig vinter och nära till naturen?  Läs mer här ››

---

Vet du hur mycket CO2 du genererar?

Vi är alla överens om att alla måste dra sitt strå till stacken för att minska utsläppen av CO2. En bra start är att kolla hur stort ditt ekologiska fotavtryck är, det vill säga hur stor din påverkan på miljön är.
Kolla hur mycket CO2 du genererar ››

Att producera egen el på taket är ett bra sätt att bidra till miljön. Om du investerar i en solcellsanläggning för egen elproduktion kan du dessutom få 30 % bidrag till investeringen.
Med vår SOLKALKYLATOR kan du göra en första koll och se vad en solenergianläggning kan göra för din el-ekonomi. Läs mer här ››