Nytt år på elmarknaden

För oss i norra Sverige har vintern startat med mycket snö och det har varit relativt kallt i hela Sverige. Det har naturligtvis påverkat elpriserna. I början av januari steg spotpriset med 47% under ett dygn. Och även nu i början av februari ser vi samma tendenser. I går den femte februari varierade priset mellan 30 och 90 öre + skatter. Då var det skönt att ha en del av förbrukningen säkrad med FastEffekt till ett fast pris. Eller ännu bättre, köpa el timme för timme och välja bort de dyraste timmarna. När prisskillnaden är här så stora är det en god affär att köra disk- och tvättmaskinen på natten

Nils-Gunnar From, VD Storuman Energi AB
Läs mer om timdebitering här ››

---

EN FAKTURA– Bli testpilot

Svenska kraftnät och Energimarknadsinspektionen (Ei) har fått i uppdrag av regeringen att införa en central informationshanteringsmodell. Elmarknadshubben kommer att vara navet för information mellan aktörerna på den svenska elmarknaden. Målet är att elhandlaren ska fakturera både nätavgifter och elförbrukning – du ska bara få en faktura där både förbrukning och nätavgifter redovisas.

Under en övergångsperiod, med start januari 2018, kommer dock energiskatten att faktureras av nätbolaget. Så tycker du att elfakturan blivit lägre, så beror det på detta. Hör av dig till oss om du vill bli testpilot och redan nu få alla dina elkostnader på en faktura. Vi kommer snart att testa detta via vårt Energikonto.

---

30% bidrag till solenergi – visste du det?

Om du investerar i en solcellsanläggning för egen elproduktion kan du få 30 % bidrag till investeringen.

Med vår SOLKALKYLATOR kan du göra en första koll och se vad en solenergianläggning kan göra för din el-ekonomi. Gå in på vår hemsida, gör en kalkyl och få ett förslag på en solcellsanläggning.
Både kul och intressant.
Läs mer här ››