Köpa el timme för timme

Nu kan alla köpa el på samma sätt som storförbrukare – timme för timme. Genom att använda el då elpriset är lågt kan man spara mycket pengar. Genom att diska, tvätta och köra värmepumpen på kvällar, nätter och helger kan man sänka sitt elpris avsevärt. Under januari 2017 så var skillnaden mellan den billigaste och dyraste timmen 81,6 öre/kWh. Betala inte för mycket för din el i onödan.

Elmixen är ett unikt avtal för dig som vill köpa elen timme för timme. Läs mer om Elmixen här  ››

Läs mer om att köpa el timme för timme

De flesta konsumenterna har idag schablonmätning vilket betyder att priset sätts utifrån en schablonprofil för ditt nätområde. Om du använder dig av el timme för timme så får du en personlig förbrukningsprofil och kan då styra din förbrukning mot de timmar där priserna är lägre.

El timme för timme fungerar tillsammans med vår Elmix eller med ett Rörligt spotavtal.

När är elpriset lägst?
En tumregel är att elpriset är lägre under helger samt vardagar efter klockan 20.00. Genom att köra diskmaskin, tvättmaskin och värmepump vid de tidpunkter då elpriset är lågt kan man spara en hel del. Speciellt de dygn då skillnaderna är riktigt stora. Den 16 januari 2017 var skillnaden mellan den billigaste och dyraste timmen 81,6 öre/kWh.
Se dagens prisskillnader ››

Timmätning för miljön
Om  fler utnyttjar att köpa el timme för timme så jämnar Sverige ut sin energikonsumtion och behovet av att importera dyr och smutsig fossilproducerad el minskar. Detta är både bra för miljön och plånboken.

Hur gör jag för att köpa elen timme för timme?

Fyll i formuläret nedan så sköter vi alla kontakter med ditt nätbolag. Vi behöver veta vilken eller vilka anläggningar som är aktuella. Anläggningsnumret hittar du på din nätfaktura.

Du kan även ansöka via Mina sidor eller maila vår kundtjänst.
Naturligtvis kan du också ringa 0951-103 35 och prata direkt med vår kundtjänst. Ha gärna en faktura tillgänglig, det underlättar.

  • Jag är:

  • Adressuppgifter
  • Jag vill ha timmätning på följande anläggningar

  • Kampanjkod

  • Meddelande

    https://www.storumanenergi.se/blog/infosida/integritetsskyddspolicy/

Du kan ansöka via Mina sidor när du har loggat in eller skaffa konto.
Det går också bra att maila kundtjänst.
Naturligtvis kan du också ringa 0951-103 35 och prata direkt med vår kundtjänst. Ha gärna en faktura tillgänglig, det underlättar.