Köpa el timme för timme

Nu kan alla köpa el på samma sätt som storförbrukare – timme för timme. Genom att använda el då elpriset är lågt kan man spara mycket pengar. Genom att diska, tvätta och köra värmepumpen på kvällar, nätter och helger kan man sänka sitt elpris avsevärt. Vi har kunder som har sparat 5000 kronor med att köpa el timme för timme.

Elmixen är ett unikt avtal för dig som vill köpa elen timme för timme. Läs mer om Elmixen här  ››

Läs mer om att köpa el timme för timme

De flesta elkunder har schablonmätning, priset sätts utifrån en schablonprofil för ditt nätområde. Med att köpa el timme för timme får du en personliga förbrukningsprofil och priset sätts timme för timme. De flesta svenskar jobbar dagtid när elen är som dyrast. Om din förbrukning är lägre under tiden när du är på jobbet är det troligt att köpa elen timme för timme skulle sänka ditt totala elpris.

När är elpriset lägst?
En tumregel är att elpriset är lägre under helger samt vardagar efter klockan 20.00. Genom att köra diskmaskin, tvättmaskin och värmepump vid de tidpunkter då elpriset är lågt kan man spara en hel del. Speciellt de dygn då skillnaderna är riktigt stora. Den 16 januari 2017 var skillnaden mellan den billigaste och dyraste timmen 81,6 öre/kWh.
Se dagens prisskillnader ››

Timmätning för miljön
Om fler utnyttjar att köpa el timme för timme så jämnar Sverige ut sin energikonsumtion. Något som är bra för miljön då behovet av att importera dyr, smutsig fossilproducerad el minskar.

Skulle jag ha nytta av att köpa el timme för timme?
Vi har tagit fram en analysmodell – MixMax-analys som hjälper dig att se om du kan spara pengar med att köpa el timme för timme.
Läs mer och beställ analysen här ››

Hur blir jag debiterad för att köpa el timme för timme?
Timmätning fungerar tillsammans med vår Elmix eller med ett Rörligt spolavtal. Fyll i formuläret nedan så sköter vi alla kontakter med ditt nätbolag. Vi behöver veta vilken eller vilka anläggningar som är aktuella. Anläggningsnumret hittar du på din nätfaktura.

Du kan även ansöka via Mina sidor eller maila vår kundtjänst.
Naturligtvis kan du också ringa 0951-103 35 och prata direkt med vår kundtjänst. Ha gärna en faktura tillgänglig, det underlättar.

  • Jag är:

  • Adressuppgifter
  • Jag vill ha timmätning på följande anläggningar

  • Kampanjkod

  • Meddelande

    https://www.storumanenergi.se/blog/infosida/integritetsskyddspolicy/

Du kan ansöka via Mina sidor när du har loggat in eller skaffa konto.
Det går också bra att maila kundtjänst.
Naturligtvis kan du också ringa 0951-103 35 och prata direkt med vår kundtjänst. Ha gärna en faktura tillgänglig, det underlättar.