Storuman Energi toppar elprismätning i Smålands-Tidningen

Storuman Energi har de lägsta elpriserna för ettåriga avtal för både villaboende och boende i lägenhet. Det visar en prisundersökning i Smålands-Tidningen, som också bekräftar resultatet i Göteborgs-Postens undersökning från i höstas.
– Det här visar att vi har uthålligt mycket prisvärda avtal för kunderna. Här jämförs ettåriga avtal eller rörliga avtal, men vårt bästa avtal är faktiskt en kombination av fast och rörligt pris, Elmixen, där kunden kan säkra upp en valfri mängd effekt till ett fast pris och ha resten rörligt för att tjäna på elprissvängningarna över dygnet, säger Nils-Gunnar From VD på Storuman Energi.

Ökning av elbilar förutsätter ökad elkonsumtion nattetid
Elpriset under dagtid är ofta flera gånger högre än nattetid. Och nu visar beräkningar från Linköpings universitet att en eldriven framtida fordonsflotta förutsätter att vi styr över mer av vår elkonsumtion till nätterna, för att elsystemet ska klara av att leverera, skriver Ny Teknik.
Om en miljon svenskar skaffade elbil krävs att laddningen av bilarna och uppvärmningen av husen styrs till timmar då elen är som billigast, oftast på natten, för att klara det ökade effektuttaget, skriver tidningen.
– Ibland är elen tio gånger dyrare på dagen jämfört med natten och vi vet att svängningarna kommer att öka. Som pionjär för timmätning av el och avtal som stöder realtidsdata av elförbrukning och egenproduktion av el är det en självklarhet för oss att berätta för kunderna om hur de kan göra en bra elaffär ännu bättre, säger Nils-Gunnar From.

Elsbilsägare tjänar på timtaxa
För elbilsägare med en normalvilla med timbaserat elpris kan elkostnaden minskas med 13 procent genom att styra förbrukningen till natten, enligt beräkningarna från Linköpings universitet, uppger Ny Teknik.
– Och elbilsägare som bor i villa och utnyttjar kombinationen att köpa elen timme för timme med ett rörligt och fast elpris, i ett Elmixen-avtal, de kan få de verkliga vinsterna, säger Nils-Gunnar From

Länk elpriset just nu:
www.storumanenergi.se/spotpris/
Länk dygnsmedelpriser elbörsen Nord Pool:
www.nordpoolspot.com/Market-data1/Elspot/Area-Prices

Storuman Energi är ett renodlat elhandelsbolag med affärsidén att erbjuda marknadens bästa elavtal för att möta det moderna elsamhället. Storuman Energi har Sveriges nöjdaste elkunder enligt Sifo och 73 procent av kunderna är även ambassadörer för varumärket, enligt en mätning av Brand Clinic. Storuman Energis kunder är spridda över landet och större delen av dem är early adopters inom teknik- och miljötänkande.