Storuman Energi har de lägsta elpriserna i Göteborgs-Postens mätning

Storuman Energi har de lägsta elpriserna för både ettåriga och treåriga avtal för boende i lägenheter. Och för villaboende är bolaget fjärde respektive femte bästa bolag, enligt en färsk prisundersökning publicerad i Göteborgs-Posten.

– Det här visar att när man tar bort tillfälliga kampanjpriser bland bolagen så har vi långsiktigt mycket prisvärda avtal för kunderna. Men vårt bästa avtal är faktiskt en kombination av fast och rörligt pris, Elmixen, vilket ofta inte kommer fram på jämförelsesajterna, säger Nils-Gunnar From VD på Storuman Energi.

Göteborgs-Postens konsumentredaktion har låtit Energimarknadsinspektionen ta fram jämförelsepriser för en normalstor lägenhet som drar 2 000 kilowattimmar (kWh) per år och en eluppvärmd villa som drar 20 000 kWh. I tabellerna för bundna ettåriga och treåriga avtal placerar sig Storuman Energi som bästa alternativ för lägenhetsinnehavare och som fjärde respektive femte bästa bolag för villaboende som väljer ettåriga avtal.

Generellt sett är det många små bolag, ofta döpta efter sina hemstäder, som placerar sig bäst i prisjämförelserna för både fasta och rörliga avtal, skriver tidningen, och framhåller att det går att spara tusentals kronor med bara ett telefonsamtal men ger samtidigt rådet att kolla vad priset blir efter eventuella bytesrabatter.

Och med tanke på den annalkande vintern, då priserna stiger och kan rusa i höjden vid köldknäppar, stillestånd i kärnkraften eller brist i vattenmagasinen, är det nu ett gyllene läge att se över sitt elavtal. Står man i valet och kvalet mellan fast och röligt avtal är det tryggt att veta att en kombination, som Elmixen erbjuder, ofta är konkurrenskraftigast.

– Med våra Elmixen-avtal kan du ha ett rörligt pris i botten och för vintermånaderna, då elpriset riskerar att skjuta i höjden, kan du säkra priset för hela eller delar av varje månads förbrukning. Du kan alltså åstadkomma lägsta pris oavsett om elpriset är högt eller lågt, precis som de stora aktörerna gör, säger Nils-Gunnar From.

Se artikel i Göteborgs-Posten:
www.gp.se/konsument

Länk elpriset just nu:
www.storumanenergi.se

Länk dygnsmedelpriser elbörsen Nord Pool:
www.nordpoolspot.com

Storuman Energi är ett renodlat elhandelsbolag med affärsidén att erbjuda marknadens bästa elavtal för att möta det moderna elsamhället. Storuman Energi har Sveriges nöjdaste elkunder enligt Sifo och 73 procent av kunderna är även ambassadörer för varumärket, enligt en mätning av Brand Clinic. Storuman Energis kunder är spridda över landet och större delen av dem är early adopters inom teknik- och miljötänkande.