Storuman Energi bäst i klassen enligt kunderna i ny Sifomätning

Storuman Energi ökar mest av samtliga elbolag och toppar i anseende bland kunderna i TNS Sifos senaste Energibarometer. Storuman Energi ökar med 15 enheter till 81 i anseende-index, vilket kan jämföras med energisektorn totalt i Sverige som har ett anseende-index på 49.
Ökningen för Storuman Energi är i särklass och avståndet till tvåan och trean i mätningen är 7 enheter. Och med ett växande antal kunder över hela landet så är man inte helt förvånade i Storuman över de fina betygen från kunderna:
– Många av våra kunder är early adopters och vi vet att de uppskattar att vi varit tidigt ute med avtal och tjänster som stöder timmätning av elförbrukningen eftersom de då kan utnyttja prissvängningarna över dygnet och året och göra en bra affär ännu bättre, säger Storuman Energis VD Nils-Gunnar From.
– Under slutet av förra året svängde elpriset flera dagar med tio gånger om man jämför de billigaste timmarna med de dyraste, från 30 öre per kilowattimme till omkring 3 öre under de billiga timmarna på natten. Och vi vet att svängningarna kommer att öka, delvis på grund av klimatförändringar, och nu finns tekniken för var och en som vill köpa elen när den är som billigast. Man kan följa elpriset i mobilen i realtid och fjärr- eller timerstyra sin förbrukning, säger Nils-Gunnar From.
TNS Sifo mäter anseende bland kunderna i flera olika branscher och undersökningsledaren Joakim Norin säger så här om resultaten i Energibarometern:

– Storuman Energi har länge legat på placeringar bland de sju-åtta bästa i vår förtroendemätning och ökar nu mest i vår senaste mätning och kliver upp på första plats.
– Flera mindre bolag skiljer ut sig med höga förtroendevärden i en bransch som haft relativt låga värden jämfört med andra branscher men där en försiktigt positiv utveckling nu syns i kundernas totala intryck av branschen, där 42 procent nu har ett bra eller utomordentligt bra intryck jämfört med 30 procent i motsvarande mätning 2012, säger Joakim Norin.

Fakta timtaxa och timmätning:
Sedan oktober 2012 har alla rätt till kostnadsfri timmätning av sin elförbrukning, enligt ett riksdagsbeslut. Reformen öppnar upp för gemene man att styra om sin elförbrukning och sina elköp till tider på dygnet och året då priset är som lägst. Genom att välja ett elavtal med timtaxa så betalar man marknadspriset per timme och inte ett genomsnittspris för till exempel en månad.

Länk dagspriset på elbörsen:
https://www.storumanenergi.se/spotpris/

Fakta TNS Sifos Energibarometer:
Kvartalsvis mätning med 2 000 intervjuer.
Kontaktuppgifter TNS Sifo:
joakim.norin@tns-sifo.se
070-835 39 22