Säkra nu?

Varför inte säkra upp nästa vinters elpriser redan nu?

”Det viktiga är inte vem man köper elen av – utan när man säkrar upp den”

 Elpriset går oftast upp på vintern när det är torrt, kallt och vindstilla. Många säkrar därför upp elpriset när terminspriserna ligger rätt, vanligtvis under sommaren. ”Snart är vi ett kärnkraftverk mindre, därför är det extra gynnsamt att säkra upp nästa vinters elpris redan nu”, förklarar Nils-Gunnar From, VD på Storuman Energi.

Före jul låg spotpriserna på el högt, både på kort och lång sikt, över 40 öre per kWh. Nu däremot, kan man säkra upp el för nästa vinter till halva priset, för drygt 20 öre per kWh, berättar Nils-Gunnar From.

– Normalt sett så är terminsprisena för vintern gynnsamma under sommaren. Men nu ser vi att vi befinner oss där redan nu, med terminspriser för nästa vinter på drygt 20 öre per kWh. Hur skall man då utnyttja detta? Jo, för den konsument som vill ha lite trygghet inför nästa vinter, så är det bäst att säkra upp nästa vinters elpriser redan nu. Här finns det pengar att spara, särskilt för husägare, säger han.

 Att på det här viset säkra elpriset och fylla på med el när terminspriserna ligger rätt, kallar Storuman Energi för Fast Effekt. Det är en modell som i botten bygger på att man utnyttjar de låga rörliga elpriserna genom att säkra priset till en viss nivå, för att sedan ta med sig det säkrade priset till de kalla vintermånaderna.

– Vår produkt är intressant därför att den skänker både en trygghet och en flexibilitet som fast respektive rörligt pris inte kan erbjuda. Har man ett fast pris så drar man inte nytta av de låga priserna som kommer när nederbörd och varmare perioder inträffar, och har man ett rörligt pris så riskerar man att få en obehaglig överraskning på elräkningen när priserna skenar. För att sammanfatta det hela så är det egentligen inte viktigast vem som säljer elen. Det viktiga är när man säkrar upp sitt elpris, säger Nils-Gunnar From.

 För mer information, kontakta:
Nils-Gunnar From, VD, Storuman Energi AB
Tel: +46-70-554 66 58
E-post: n-g.from@storumanenergi.se

För bilder på Nils-Gunnar From, se, https://www.storumanenergi.se/presskontakt/
Om Storuman Energi AB

Storuman Energi är ett renodlat elhandelsbolag med affärsidén att erbjuda marknadens bästa elavtal för att möta det moderna elsamhället. Storuman Energi har Sveriges nöjdaste elkunder enligt Sifo och 73 procent av kunderna är även ambassadörer för varumärket, enligt en mätning av Brand Clinic. Storuman Energis kunder är spridda över landet och större delen av dem är early adopters inom teknik- och miljötänkande. Se även www.storumanenergi.se

 Fakta:

Terminspriserna varierar under året

Terminspriserna just nu avgör vad du får för pris på din el längre fram. Det fungerar ungefär som när du tar ett lån med fast ränta. Men nu är det ditt framtida elpris du säkrar upp.

Termintjossan

 Vill du veta mer? Beställ Marknadsrapporten

Marknadsrapporten beställer du på www.storumanenergi.se/marknadsinformation/marknadsrapport/

Rapporten publiceras varje onsdag och berättar om trenderna och prisutvecklingen på elmarknaden. Ett oumbärligt verktyg för den som vill förändra sin Elmix.

Elpriset varierar över dygnet

Exempel på elpriset över dygnets timmar 7 februari 2017, som lägst ca 29 öre/kWh och som högst ca 60 öre/kWh Se även priserna timme för timme här, https://www.storumanenergi.se/spotpris/

DiagramPM_3