Rekordlågt Elpris

Elpriset nere på rekordlåga 3,89 öre per KWh häromnatten:

”Den som köper el timme för timme gör riktigt bra affärer just nu”

 Mildare väderlek och ökad vindproduktion gjorde att elpriserna vände neråt i helgen. Häromnatten den 15 mars, till rekordlåga, 3,89 öre per KWh. ”Den som köper el timme för timme gör alltid en bra affär. Men häromkvällen blev det extra bingo med så låga elpriser som under 4 öre per KWh”, säger Nils-Gunnar From, VD på Storuman Energi.

Prognoserna för vecka 11 är att spotpriserna på el fortsätter neråt eftersom vädret blir allt mer vårlikt. Temperaturen förväntas också bli något varmare än normalt den kommande veckan samtidigt som vindproduktionen ökar igen. Häromnatten var det som sagt rekord när det gäller låga elpriser, till glädje för dem som köper sin el timme för timme.

– Häromkvällen var det naturligtvis extremt, med ett negativt pris på el från dansk vindkraft där man fick betala för att producera. I sådana här situationer går det som sagt att göra bra affärer för den som köper sin el timme för timme. Och det är aldrig för sent att se över sin elaffär, säger Nils-Gunnar From, VD på Storuman Energi.

Sedan oktober 2012 är det möjligt för alla svenska elkunder att köpa just el timme för timme. Den som har ett sådant avtal betalar för elen vad den kostar när den konsumeras. Nils-Gunnar From tycker att det är synd att inte flera personer utnyttjar denna reform som han menar är det bästa som har hänt svenska elkonsumenter.

– Det här är en reform som tyvärr inte har nått ut till alla. Det är synd. För det är mycket enkelt. Och det finns pengar att spara. På Storuman energi gör vi vårt och berättar hela tiden om aktuellt elpris vår webbplats och ger information om hur man köper elen timme för timme, säger Nils-Gunnar From.

 För mer information, kontakta:
Nils-Gunnar From, VD, Storuman Energi AB
Tel: +46-70-554 66 58
E-post: n-g.from@storumanenergi.se

För bilder på Nils-Gunnar From, se, https://www.storumanenergi.se/presskontakt/
Om Storuman Energi AB

Storuman Energi är ett renodlat elhandelsbolag med affärsidén att erbjuda marknadens bästa elavtal för att möta det moderna elsamhället. Storuman Energi har Sveriges nöjdaste elkunder enligt Sifo och 73 procent av kunderna är även ambassadörer för varumärket, enligt en mätning av Brand Clinic. Storuman Energis kunder är spridda över landet och större delen av dem är early adopters inom teknik- och miljötänkande. Se även www.storumanenergi.se

 

Vill du veta mer? Beställ Marknadsrapporten

Marknadsrapporten beställer du på www.storumanenergi.se/marknadsinformation/marknadsrapport/

Rapporten publiceras varje onsdag och berättar om trenderna och prisutvecklingen på elmarknaden. Ett oumbärligt verktyg för den som vill förändra sin Elmix.

 Elpriset varierar över dygnet

Exempel på elpriset över dygnets timmar den 15 mars 2017. Som lägst ca 3,89 öre/kWh och som högst ca 29,50 öre/kWh Se även priserna timme för timme här, https://www.storumanenergi.se/spotpris/

DiagramPM_2