Brexit ger sommarrea på vinterelen

Brexit-resultatet i Storbritannien tillsammans med lägre kolpriser och beslutet att fasa ut effektskatten på kärnkraft har pressat ner framtidspriserna för el på elbörsen Nordpool. Det betyder att det nu uppstått ett bra läge att se över sitt elavtal och säkra upp en viss effekt för vintermånaderna.

– Man kan säga att det råder något av en sommarrea på elbörsens vinterpriser nu. Och rean väntas bestå en tid vilket är goda nyheter för alla elkonsumenter som därmed har ett fint läge att säkra viss effekt av vintermånadernas behov, säger Nils-Gunnar From VD på Storuman Energi.
– Terminspriserna sjönk direkt när resultatet av folkomröstningen i Storbritannien kungjordes, de långa terminerna påverkades mest, och det är effekter som väntas bestå. Samtidigt har vi lägre kolpriser som dessutom förväntas sjunka ytterligare, och energiuppgörelsen om att gradvis minska beskattningen av kärnkraften vilket är två andra faktorer som också pressar ner framtidspriserna på elbörsen, säger Nils-Gunnar From.

Torr väderlek kan vända pristrenden
Normalt sett är det först i början av augusti som bilden av hur vårfloden påverkat vattenmagasinen har klarnat vilket också ger en klarare bild av förväntade elpriser det kommande året. En torr väderlek under sommaren kan påverka vattenmagasinen och därmed vända den fallande pristrenden för vintermånaderna.
Med Storuman Energis Elmixen-avtal kan kunden ha ett rörligt pris i botten och samtidigt välja hur mycket av varje månads förbrukning som man vill prissäkra. På så vis kan kunderna åstadkomma lägsta pris oavsett om elpriset är högt eller lågt.


Storuman Energi är ett renodlat elhandelsbolag med affärsidén att erbjuda marknadens bästa elavtal för att möta det moderna elsamhället. Storuman Energi har Sveriges nöjdaste elkunder enligt Sifo och 73 procent av kunderna är även ambassadörer för varumärket, enligt en mätning av Brand Clinic. Storuman Energis kunder är spridda över landet och större delen av dem är early adopters inom teknik- och miljötänkande.