Björn Ferry blir telefonröst hos Storuman Energi

Skidskyttehjälten från OS i Vancouver, Björn Ferry, gör ett litet lappkast och bjuder på en annorlunda upplevelse för kunderna till hemkommunens elhandelsföretag Storuman Energi. Den frispråkige skidskytten blir företagets telefonröst och berättar om sitt tävlingsliv och att hela 30 stycken OS- och VM-guld tagits av idrottare från lilla Storuman, hittills.
”Hej, välkommen till Storuman Energi! Jag heter Björn Ferry och ska ge er information…”, så låter det nu om man ringer Storuman Energi på 0951-103 35.

– För att lyckas som elitidrottare krävs det förmåga att tänka nytt, och mod att våga pröva nytt trots att omgivningen kanske säger något annat och samtidigt ska du ha roligt. Och det är villkor vi är vana vid från vildmarken här i Storuman, på många sätt är det också villkoren för företagande, säger Björn Ferry.
– Det är också därför jag gör telefonrösten för Storuman Energis kunder, det är nytänkande och förbaskat roligt, säger Björn Ferry.

Att Storuman med bara 5 945 invånare producerar så många framgångsrika idrottare, som tagit 49 mästerskapsmedaljer varav 30 OS- och VM-guld, är något som Storuman Energis VD och initiativtagare Nils-Gunnar From tidigt uppmärksammat och känt stolthet över. Och därför blev det också naturligt för honom att knyta hemmasonen Björn Ferry till företaget, som en extra bonus för alla som nu ringer Storuman Energi och är nyfikna på hur de kan tjäna pengar på nya avtal och nya tjänster.
– För oss har kunden alltid stått i centrum och då är service och kundnytta A och O. Och med den kraftiga kundtillströmning vi nu har vill vi på det här sättet förgylla telefonservicen, säger Nils-Gunnar From.

Mästerskapsmedaljer vunna av idrottare från Storuman
(juniormedaljer, SM och Europamästerskap oräknade):

Anja Pärsson, alpint:
1 OS-guld, 7 VM-guld, 1 OS-silver, 4 OS-brons, 2 VM-silver, 4 VM-brons
Heidi Andersson, armbrytning:
11 VM-guld
Ingemar Stenmark, alpint:
2 OS-guld, 5 VM-guld, 1 OS-brons och 1 VM-silver
Björn Ferry, skidskytte:
1 OS-guld Vancouver 2010, 1 VM-guld mixstafett Antholz 2007
1 VM-silver masstart Ruhpolding 2012
Fia Reisek, armbrytning:
1 VM-guld
Kent Andersson, armbrytning:
1 VM-guld
Jens Byggmark, alpint:
2 VM-silver
Tage Lundin, skidskytte:
1 VM-silver och 1 VM-brons
Viktor Stenman, skotercross:
1 VM-brons

Totalt: 49 internaionella mästerskapsmedaljer, varav 30 guld

Storuman Energi är ett renodlat elhandelsbolag med affärsidén att erbjuda marknadens bästa elavtal för att möta det moderna elsamhället. Storuman Energi har Sveriges nöjdaste elkunder enligt Sifo och 73 procent av kunderna är även ambassadörer för varumärket, enligt en mätning av Brand Clinic. Storuman Energis 40 000 kunder är spridda över landet och större delen av dem är early adopters inom teknik- och miljötänkande.