Sveriges bästa Elmixar fanns i Stockholm och Kolmården

Med ett modernt elavtal bestämmer du själv när du vill köpa och använda din el. Elpriserna varierar både mellan årets dagar och mellan dygnets timmar. Med ett modernt elavtal kan du säkra priset för att slippa pristoppar, nyttja rörligt pris de delar av året då elpriserna är låga och bli debiterad timme för timme.
Man kan säga att du själv kan välja ditt inköpspris.

Sveriges bästa Elmix

Under juli månad hade en familj med villa i norra Östergötland spikat Sveriges bästa Elmix. De tecknade den i september 2016 då priserna var fördelaktiga och lade till FastEffekt för hela året.
Eftersom sommarens priser inte har varit så låga som normalt blev deras FastEffekt billigare än det rörliga och de sparade en slant.
– Det här tjatar jag alltid om. Säkra dina elpriser, när det är mest fördelaktigt. Vänta inte till vintern då priserna stiger.

Stockholms bästa Elmix

Stockholms bästa Elmix i juli var också Sveriges näst bästa. Den hittade vi hos en bostadsrättsförening i södra delen av staden.
– När vi hjälpte den här föreningen att sänka sina elkostnader rekommenderade vi timdebitering för deras belysning. Förbrukningen är störst under kvällar och nätter. Tack vare timdebitering kunde de utnyttja skillnaden mellan dag och natt. Har man mycket belysning tycker jag man ska köpa el timme för timme.

Nils-Gunnar From, VD Storuman Energi AB

---

Välj själv ditt inköpspris
– köp el timme för timme

Eftersom elpriserna varierar kraftigt så är timdebitering en förutsättning för att maximalt kunna påverka sitt elpris.
Den 24 augusti är ett bra exempel. Trots att det var sommar så varierade elpriset på Nordpool mellan 52 och 27 öre under dygnet. Genom att köra till exempel tvättmaskin, diskmaskin
och värmepumpar på kvällen och natten så kunde man välja att betala 27 öre i stället för 52 öre.
I princip halva elpriset!
På vår hemsida kan du se prisvariationerna under dygnet.

---

Energibarometer på fakturan

En faktura från Storuman Energi ska inte bara visa kostnaden – den ska också vara ett verktyg för bra elaffärer.
Därför kan du jämföra dina elpriser och din elförbrukning med samma period förra året. Och nu har vi lanserat en Energibarometer som jämför ditt elpris med den bästa Elmixen i ditt område.

Ta en titt på vår nya faktura ››