Timmätning

40554266 - magnifying glass on wood background
Från 1 oktober 2012 kan du ha timmätning på ditt avtal! Du kan använda dig av timmätning på vårt Rörliga spotpris och på vår Elmix. Vi har kunder som sparat upp till 5000 kronor på att använda timmätning.

De flesta använder sig idag av schablonmätning, vilket innebär att din elkonsumtion räknas ut efter en schablonprofil för ditt nätområde. Med timmätning utgår vi ifrån din personliga förbrukningsprofil, vilket kan spara mycket pengar. De flesta svenskar jobbar dagtid när elen är som dyrast. Eftersom du inte förbrukar någon el när du är på jobbet är det troligt att du skulle spara pengar med timmätning.

När är elen som billigast?
En bra tumregel är att elen är billigare helger samt vardagar efter klockan 20.00. Genom att starta de stora hushållsmaskinerna,  diskmaskin och tvättmaskin vid dessa tidpunkter kan man spara en hel del. Den 29 oktober 2014 var elpriset nere i 3 öre/kWh under hela natten, detta kan jämföras med 30 öre/kWh under dagen. Den största prisskillnaden under 2014 var i slutet på maj månad då det skilde 78 öre mellan lägsta och högsta elpris under dygnet.

Timmätning för miljön:
Idag använder många moderna industrier timmätning. När elen är för dyr, då drar man ner produktionen och maximerar då elpriset är lågt. På detta sätt jämnar Sverige ut sin energikonsumtion. Detta bidrar bland annat till att Sverige minskar behovet av att importera dyr, smutsig kolkraft.

Ansök om timmätning här

  • Meddelande

  • Jag vill ha timmätning på följande anläggningar

Du kan ansöka via Mina sidor när du har loggat in eller skaffa konto.
Det går också bra att maila kundtjänst.
Naturligtvis kan du också ringa 0951-103 35 och prata direkt med vår kundtjänst. Ha gärna en faktura tillgänglig, det underlättar.